به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در اردبیل، کریم فیروزی در کارگاه روشهای نیازسنجی پژوهشی که در مدرسه علمیه ثامنالحجج(ع) پارسآباد برگزار شد، گفت: نقطه آغاز هر نوع پژوهش، مسألهیابی است اینکه درباره چه چیزی باید پژوهش کرد و کدام موضوع و عنوانها ارزشمندتر و در اولویت هستند.
وی افزود: نیازسنجی، فرایندی ساماندهی شده است و ﺑﺮای مشخص کردن ﻫﺪفها، ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ شکاف میان وﺿﻊ ﻣﻮﺟﻮد و ﻫﺪفﻫﺎ و سرانجام ﺗﻌﯿﯿﻦ اوﻟﻮﯾﺖﻫﺎ برای عمل و پیادهسازی راهحلها است.
مدرس دانشگاه با اشاره به اهداف نیازسنجی پژوهشی، تصریح کرد: نیازسنجی پژوهشی بایستی در میان تمامی نخبگان و فعالان عرصههای مختلف وجود داشته باشد چرا که امروزه متاسفانه باور درستی به نیازسنجی در جامعه ما وجود ندارد.
فیروزی اظهار کرد: حوزههای علمیه اگر بخواهد نقش رهبری و پاسخگویی به نیازهای فردی و اجتماعی مردم را در ابعاد گوناگون و در سطح ملی و فرا ملی به درستی ایفا کند باید راهبرد اساسی "تحول نیازمحور" را برگزیند چرا که بدون شناخت واقعی نیازهای جامعه و اولویتبندی آنها، نمیتوان انتظار پاسخگویی موثر را داشت.
پژوهشگر و نویسنده فعال پارسآباد گفت: طلبه برای انجام رسالت خود بایستی نیازهای جامعه را بشناسد و تبدیل به مسأله کند و پس از پژوهش دقیق، علمی و منطقی، آن را به جامعه ارائه دهد.
نظر شما